House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

 A Portugal-based architecture studio Vitor Vilhena Architects has designed a new house in South of Portugal, Algarve, Tavira. Here the ocean peeks, while the 400 olive trees surround the house. An old building has to give place to a new one, keeping the two-volume-footprint in the soft topography.

Based on the area occupied by the pre-existence, maintaining the orientation of the housing compartments south, the architectural concept seeks to create two parcels with separate identities, including one volume with irregular geometry and other volume of regular geometry that communicate through a glass hallway. The surrounding outdoors relate to the terrain, landscape and vegetation.

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

House in Tavira by Vitor Vilhena

 

PROJECT DATA:

Architect: Vitor Vilhena Architects

Location: Tavira, Algarve, Portugal

Size: 400 m?

Building cost: 1.3 M

Started: 2011

Finished: 2012

Photos:

Photos: Joao Morgado

 

Tags from the story
,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *