Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

This project by estudio barozzi veiga is a natural response to the particular stimulus, offered by the location. On the one hand, the need to respect the urban tissue that growths inside, on the other hand, the one’s to preserve the expressive hue of the natural landscape.

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

It is through from this contrast that we define and articulate tensions which allows the project to organize itself while a coherent response to the constraints of place. The building is a dialectic reflection, simple but at the same time strong, between the urban artificiality and the organic naturalness.

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Thus, the building results in a large mass, shaped in function of the tensions that proceeds from the different character of the spaces surround it. Tangent to the town, the facades are clean, orderly and paused, while tangent to the sea, the facades translate the surrounding space and the configuration offered by the landscape and geography, through large and concave surfaces, that provides a direct and intensive relation with the surrounding natural environment.

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

 

Auditorium and Congress Palace Infanta Do?a ElenaAuditorium and Congress Palace Infanta Do?a Elena

Project data:

Architect: estudio barozzi veiga

Location: Barrio de Col?n, ?guilas, Spain

Completion: 2011

Area: 10200 sqm

Tags from the story

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *